Vandaag heb ik een hopelijk lekker hoppige IPA gebrouwen, en Twitter-oproepen ten spijt had ik bostel over. Dan zelf maar wat mee doen dus. Het kan in brood, maar daar kwamen we niet aan toe - het is in pizza's en flämmeküche verdwenen. Kan dat dan? Ja hoor. Het was zelfs erg lekker. Iets meer smaak, en extra vezels. Normaal eten we er twee de man, maar nu gaven we ons na anderhalf stuks gewonnen. En uiteraard zijn ze gebakken in de Ferrari pizza-oven...
Crème fraiche, ui, spek en Cheddar |
Bierbostelflämmeküche (3 à 4 personen)
- 300 gram bostel, fijngemalen in de keukenmachine
- 400 gram tarwebloem
- 125ml stevig donker bier (bijv. Westmalle dubbel)
- 7 gram gist
- theelepel suiker
- 75 ml (olijf)olie
- 4 gram zout
- 6 gram gluten
Verdeel het deeg in vier à vijf delen en maak er bolletjes van. Rol uit, bebloem en beleg naar wens. Voor een flämmeküche met crème fraiche, spek en ui, eventueel wat kaas. Bak in een gloeiend hete oven op een pizzasteen tot de bodem gaar is, dat varieert afhankelijk van de temperatuur tussen de 7 en 20 minuten.
Erbij drink je uiteraard een lekkere dubbel.
Tomaat, lamsworst, puntpaprika en ui |
Tomaat, crème fraiche, spek, lamsworst, puntpaprika en ui |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten