- 300 gram kippedijfilets van blije kippen, of kippebouten
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse of Espelettepeper
- zout
- peper
- 2 eetlepels Za'atar (een mengsel van Thijm, Oregano, Sumac en Sesamzaad)
- olijfolie
- 1 halve citroen in partjes
Braad de dijtjes aan in een ovenvaste pan, leg er de citroenpartjes in en plaats deze vervolgens 25 minuten in een oven op 200 graden.
Erbij: Worteltjes met Raz Al Hanout
Snijd 400 gram wortelen in grove hompen en bestrooi met peper, zout en flink Raz Al Hanout (Turkse of Marrokkaanse winkel). Doe er een grof gehakte ui en wat hazelnoten bij en doe dit alles in een hete ovenvaste pan. Even doorschudden en ook dit mag 25 minuten in de oven. Doe er nog wat citroensap op vóór het opdienen.
Serveer met couscous met een handje gedroogde vijgen; snijd deze eerst in blokjes en laat een paar minuten wellen, roer ze daarna door de gestoomde of volgens verpakking klaargemaakte couscous.
Erbij dronk ik een zachte Augustiner Kellerbier.
2 opmerkingen:
hoi wouter, waar koop jij de za'atar? In mijn kookboek van Yotam Ottolenghi wordt het ook regelmatig opgevoerd als ingrediënt, maar ik heb het nog niet kunnen vinden Bij een Turkse winkel misschien?
Ik kreeg deze Za'atar bij de Soepfabriek. De Souk in Groningen heeft het ook. Het is meer midden-oosters (Egypte, Israel) dan Turks. Je kunt het denk ik ook gewoon zelf maken met tijm, sumac, oregano en sesam...
Een reactie posten