- als 'normaal' bokbier beviel vooral Jopen mij erg goed. Vol van smaak en zoet, maar met voldoende interessante bitterheid en rogge / graansmaak.
- de Molen Winterbock was ook erg lekker - niet te zoet, eigenlijk volgens mij een wat zwaardere, hoppige amber (8%)
- de Emelisse Herfstbock viel ook wat buiten de stijl en deed me meer aan een porter denken, met een vleugje romigheid
- de Ezelenbock was voor mij één van de mooiste bieren, geurig naar (gedroogd) fruit en koffie, met een mooie bitter
- de Emelisse Imperial Bock was geweldenaar, vol, zoet, zwaar (11%) en zeer gehopt. Moet je van houden, maar dat doe ik zeker
Ons één-na-laatste rondje beviel ons niet al te best; Andechs, Bock Ros (het 'huismerk' van de Beiaard) en De Prael Nelis kwamen voorbij. Alle te zoet en te dun. Vooral van de Prael verbaasde me dit, want de dag ervoor kookte ik ermee en vond ik hem prima smaken - voor het koken zelfs wat stevig gehopt. Wellicht hebben de eerder geproefde bieren de smaakervaring dus aardig op zijn kop gezet. De laatst geproefde (Emelisse Imperial) had daar met al zijn geweld niet zo'n last van.
Alles bij elkaar hebben we een erg gezellige en smakelijke proeverij achter de rug.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten