zondag 21 augustus 2011

In zwartbier gemarineerde spareribs

Foto: Donna


1.5 kg spareribs / varkensribben (4 stukken met ca 5 ribben)
1 liter Kostritzer Schwartzbier
4 theelepels suiker
2 uien, doormidden gesneden
3 tenen knoflook
2 bouillonblokjes (kip)

Doe de ribben met de andere ingrediënten in een snelkookpan en kook gedurende 75 minutenen. Het vlees is daarna mooi mals. Haal de ribben uit het kookvocht en laat ietsje afkoelen en opdrogen. Rooster de ribben op een rustige barbecue gedurende 10-15 minuten. Let op dat ze niet aanbranden, en draai ze halverwege.

Serveer met aardappelsalade en, uiteraard, goed koele Kostritzer!

(Laat de Duitsers het niet horen, maar als je nu echt geen Schwartzbier kunt vinden kan het allemaal volgens mij ook prima met Guinness of een andere stout ;-))

Geen opmerkingen: