Enige tijd geleden twitterde ik al dat we dit aten, bij dezen nu ook het recept! De combinatie van de Noord-Afrikaanse kruiding van het gehakt met de provencaalse, ratatouille-achtige saus maakt het een heerlijk, multi-culti panmediterraan gerecht!
Fruit in olijfolie de ui en 2 teentjes gesnipperde knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de paprika toe, evenals de courgetterestjes. Strooi er de provencaalse kruiden doorheen. Laat even pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal waar de de courgettehelften naast elkaar in passen.
Meng het gehakt met het overgebleven, geperste teentje knoflook, een eetlepel ras-al-hanout, de piment d'espelette, wat paneermeel en 3 gram zout tot een stevige massa. Rol er 2 worsten van en druk die stevig in de courgettehelften. Bestrooi ligt met paneermeel, druk dit aan en leg de gevulde courgetten in de saus.
Plaats het geheel 30-40 minuten in een hete oven en serveer met (bijvoorbeeld) goede, korte pasta.
Basisrecept
Zoals via Twitter beloofd ook het recept waarop dit alles is gebaseerd:
Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel en vorm er met natte handen 2 worstjes van. Druk deze in de courgettes en leg deze in een ovenschaal. Gaar het gerecht ca 30-40 minuten in een niet té hete oven.
Variaties
Zoals aan het eerste recept al te zien is kun je er alle kanten me op:
- 1 paprika in stukjes
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 1 courgette
- 400 gram biologisch rundergehakt
- paneermeel
- ras-al-hanout
- provencaalse kruiden
- piment d'espelette (of cayennepeper)
Fruit in olijfolie de ui en 2 teentjes gesnipperde knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de paprika toe, evenals de courgetterestjes. Strooi er de provencaalse kruiden doorheen. Laat even pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal waar de de courgettehelften naast elkaar in passen.
Meng het gehakt met het overgebleven, geperste teentje knoflook, een eetlepel ras-al-hanout, de piment d'espelette, wat paneermeel en 3 gram zout tot een stevige massa. Rol er 2 worsten van en druk die stevig in de courgettehelften. Bestrooi ligt met paneermeel, druk dit aan en leg de gevulde courgetten in de saus.
Plaats het geheel 30-40 minuten in een hete oven en serveer met (bijvoorbeeld) goede, korte pasta.
Basisrecept
Zoals via Twitter beloofd ook het recept waarop dit alles is gebaseerd:
- 1 courgette, doormidden gesneden
- 400 gram half-om-half gehakt
- 3 tenen knoflook, geperst,
- 3 gram zout
- Provencaalse kruiden
- Paneermeel
Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel en vorm er met natte handen 2 worstjes van. Druk deze in de courgettes en leg deze in een ovenschaal. Gaar het gerecht ca 30-40 minuten in een niet té hete oven.
Variaties
Zoals aan het eerste recept al te zien is kun je er alle kanten me op:
- Gebruik in plaats van de courgette kleine bolcourgettes, paprika's, of (voorgekookte) uitgeholde aardappelen of uien.
- Vervang het gehaktmengsel door goede kwaliteit worstenvlees.
- Bak het gehaktmengsel (dan zonder paneermeel) vooraf met een gesnipperde ui in de pan, meng het met geraspte kaas en schep het in de (kort voorgegaarde) courgettes. 15 minuutjes afbakken in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten