Eens wat anders dan meloen met ham? Dan is dit een prima alternatief. Aangezien het een erg simpel gerecht is, is de kwaliteit van de ingrediënten des te belangrijker.
Voor 2 personen:
- een cantaloupe meloen (Cavaillon/Charente, goed rijp en liefst bio)
- een handje verse munt
- een bolletje buffelmozarella (bio)
- goede kwaliteit olijfolie (eerste persing)
- peper
- zeezout
Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitjes en snijd elke helft in 6 parten. Snijd de schil eraf en verdeel de partjes over 2 borden.
Maal flink wat zwarte of groene peper over de meloen.
Scheur de mozarella doormidden en in kleinere stukken en leg op de meloen.
Was en droog de munt, snijd in dunne reepjes en strooi over de mozarella.
Kruimel wat zeezout over het geheel en giet er met gulle hand wat olijfolie overheen.
Genieten met een koele, niet té droge rosé. Negeer eventuele grijze luchten buiten en zet indien nodig gewoon de verwarming wat hoger.
Recept geïnspireerd door Le Fournil (Bonnieux, F)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten