vrijdag 3 december 2010

Kerrie-pompoensoep

Koken met kerrie, gember, ui en bouillon en dan pureren; "daar maak je een baksteen nog lekker mee" werd mij al eens verweten. Dat klopt!

Vandaar deze pompoensoep, want van de textuur van pompoen word ik niet zo enthousiast, maar de zoetige smaak is hiervoor prima.

  • 2 uien
  • 1 pompoentje, ontpit en in grove stukken (totaal netto 500 gram)
  • 2 goede kippenbouillonblokjes
  • eetlepel kerriepoeder (toko)
  • theelepel cayennepeper
  • scheutje gembersiroop
  • eventueel bij het opdienen: een scheutje slagroom
Snipper de uien en bak ze glazig met het kerriepoeder en de cayennepeper.
Voeg de stukken pompoen toe en 500ml water, gevolgd door de bouillonblokjes.
Kook het geheel tot de pompoen gaar is, zo'n 15 minuten afhankelijk van hoe grof je de pompoen gesneden hebt. Pureer met de staafmixer of een passeerzeef en voeg de gembersiroop toe; doe dit naar smaak. Pas op; teveel maakt zoet weeiig, en dat is niet de bedoeling.

Opdienen met wat verse koriander en eventueel een scheutje slagroom.

Geen opmerkingen: