zaterdag 9 oktober 2010

Fajita's

Wat te doen met een heerlijke entrecôte van de Veldmaat uit Losser?

Nou, Fajita's bijvoorbeeld!

Marinade
Marineer de entrecote (bij voorkeur een grote, dikke lap van +/- 4 cm) een flinke tijd in:
  • paar eetlepel zonnebloemolie
  • flinke snuf cayennepeper
  • eetlepel komijnzaad, geroosterd en gevijzeld
  • zout
  • peper
  • 3 tenen knoflook, gevijzeld
  • half bosje koriander, gevijzeld

Accessoires en versiersels

Maak een guacamole van:
  • 1 rijpe avocado
  • scheut limoensap
  • wat gesnipperde koriander
  • 3 gevijzelde knoflooktenen
  • peper
  • zout
Maak een salsa van
  • 3 rijpe tomaten in blokjes, ergste vocht afgieten
  • limoensap
  • wat gesnipperde koriander
  • een gesnipperde spaanse peper
  • peper
  • zout
Verwarm alvast de grillpan op laag vuur. Schraap de marinade van het vlees, en verwam dit zeer goed in een bakpan. Bak hierin de warme vulling:
  • 1 in grove stukken gesneden grote rode parika
  • 2 in grote stukken gesneden uien
  • 2 eetlepel paprikapoeder

Verwarm de inhoud van 1 blik bruine bonen.
Rasp wat goudse kaas of cheddar.
Schep een klein bakje crème fraiche in een schaaltje
Kook indien gewenst rijst.
Verwarm enkele mais- of bloemtortilla's.

Bijna klaar...

Grill het vlees tot de gewenste garing, in mijn geval rood. Laat 10 minuten rusten in de oven op +/- 50 graden (hierin kun je ook de overige warme gerechten warm houden).
Snijd het vlees in plakken, en stel je eigen tortilla samen, eventueel met naar wens nog wat pittige saus.

Geen opmerkingen: