Nou, Fajita's bijvoorbeeld!
Marinade
Marineer de entrecote (bij voorkeur een grote, dikke lap van +/- 4 cm) een flinke tijd in:
- paar eetlepel zonnebloemolie
- flinke snuf cayennepeper
- eetlepel komijnzaad, geroosterd en gevijzeld
- zout
- peper
- 3 tenen knoflook, gevijzeld
- half bosje koriander, gevijzeld
Accessoires en versiersels
Maak een guacamole van:
- 1 rijpe avocado
- scheut limoensap
- wat gesnipperde koriander
- 3 gevijzelde knoflooktenen
- peper
- zout
- 3 rijpe tomaten in blokjes, ergste vocht afgieten
- limoensap
- wat gesnipperde koriander
- een gesnipperde spaanse peper
- peper
- zout
- 1 in grove stukken gesneden grote rode parika
- 2 in grote stukken gesneden uien
- 2 eetlepel paprikapoeder
Verwarm de inhoud van 1 blik bruine bonen.
Rasp wat goudse kaas of cheddar.
Schep een klein bakje crème fraiche in een schaaltje
Kook indien gewenst rijst.
Verwarm enkele mais- of bloemtortilla's.
Bijna klaar...
Grill het vlees tot de gewenste garing, in mijn geval rood. Laat 10 minuten rusten in de oven op +/- 50 graden (hierin kun je ook de overige warme gerechten warm houden).
Snijd het vlees in plakken, en stel je eigen tortilla samen, eventueel met naar wens nog wat pittige saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten