In de foto hieronder zijn alle ingrediënten natuurlijk al te zien, maar voor het overzicht staat eronder het lijstje.
- 300 gram hamlappen (in dit geval biologisch, evenals de meeste andere ingrediënten)
- 2 wortels
- 2 stengels selderii
- hand peterselie
- 2 uien
- 1 stengel prei
- 4 tenen knoflook
- boter en eventueel wat olie om te braden
- 1 of 2 bouillontabletjes (lekkere dus, zonder smaakversterkers maar met smaak)
- 2 plakken ontbijtkoek, 1 ingesmeerd met appelstroop en 1 met grove mosterd
- 1 flesje westmalle
- peper, zout
- serpolette of thijm
De logische stukjes |
Snijd de hamlappen in grote stukken. Zout en peper erop. Bak ze bruin in boter en voeg daarna de ui toe. |
Eén flesje Westmalle triple erin, de groenten en de bouillonblokjes (begin eventueel met één en proef later voor de tweede). |
Na een kwartiertje de helft van de koek erin. Kijk na nog een kwartiertje hoe dik het is, als het nog goed vloeibaar is, dan kan de rest er ook nog bij. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten