Desalniettemin, enthousiast gemaakt door Dieuwertje besloot ik het toch eens te proberen. Ik kocht spekjes (4€ voor 150 gram? Daar kun je ook 'echte' spekjes van kopen, van blije biggen!) Daarnaast grote gehaktballen, die liggen nog in de koeling.
Bron: http://www.devegetarischeslager.nl/ |
De spekjes zijn krokant gebakken en toegevoegd aan blote billen in het gras. Tijdens het bakken viel me een sterke paprikapoederkleur en -geur op; verder rook het wel een beetje naar spekjes. De spekjes zijn snel krokant en smaken ook los best lekker; het korstje is wel wat te dun en de vulling ietsje te zacht.
Hoe dan ook: ze smaakten uitstekend in het eten, en, net als bij een spekje, verheugde ik me erop er eentje in mijn lepel vol stamppot aan te treffen. Poging 1 was dus een behoorlijk succes!
De blote billetjes in het gras waren even lekker als altijd, en lekker makkelijk;
- 500 gram snijbonen in dunne reepjes
- blik grote witte bonen (natuurwinkel)
- 4 grote aardappelen
- scheutje room
- beetje boter
- peper
- zout
- spekjes (of een equivalent!)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten